Івано-Франківськ

Митник, прокурор, бізнесмен та інші – потрапили під нові санкції РНБО: список

Активи фігурантів будуть заблоковані, а вони самі - обмежені у торговельних операціях, не зможуть виводити капітал за межі України.
1ce2d00 9b8d25e rnbo 19 02 2021 1

Нові санкції РНБО  проти ряду фізичних та юридичний осіб, рішення щодо яких ухвалили на засідання Ради національної безпеки та оборони 15 квітня, ввів у дію Президент України Володимир Зеленський. Про це свідчить Указ президента №169, пише ПІК.

 Як повідомляє УП, йдеться про таких фізичних осіб:

  1. Амірханян Араік Хачікович –  має громадянство України та Вірменії, власник будівельник компаній, є фігурантом низки проваджень, підозрюється у привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах.
  2. Куршутов Сєяр Османович – громадянин України;
  3. Черепинський Олександр Юхимович – громадянин України, бізнесмен, фігурував в журналістських розслідуваннях про махінації на закупівлях в Миколаївському та Запорізькому аеропортах;
  4. Кукоба Едуард Якович – громадянин України;
  5. Доронін Олег Володимирович – громадянин України, бізнесмен;
  6. Мелконян Тигран Сасунікович – громадянин України;
  7. Полуситок Володимир Михайлович  – громадянин України, раніше працював на Львівській митниці.
  8. Амінєв Денис Марселович  – громадянин України, ексспівробітник Одеської митниці, фігурував у справі крадіжки 37 контейнерів із нерозмитненим вантажем із Одеського порту;
  9. Сердюк Сергій Павлович  – громадянин України, кілька років тому працював в органах прокуратури, фігурував у справі про крадіжку 37 танкерів з порту Одеси.
  10. Грібанов Михайло Олександрович  – громадянин України, колишній керівник Одеської митниці, звільнений у 2020 році, намагався поновитись на посаді через суд.
  11. Попов Андрій Юрійович – громадянин України;
  12. Богданов Олег Валерійович  – громадянин України;
  13. Дворак Юрій Миколайович – громадянин України.

У результаті застосування санкції проти цього переліку осіб їх активи будуть заблоковані, вони будуть обмежені у торговельних операціях, не зможуть виводити капітал за межі України тощо.

Також під санкції потрапили 95 юридичних осіб, зокрема, пов’язаних із вказаними вище фізичними особами.

  • На фото: Засідання РНБО.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено