Івано-Франківськ

Росія почне відводити війська від українських кордонів з 23 квітня

Шойгу поставив завдання Генеральному штабу.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що з 23 квітня війська Південного і Західного військових округів почнуть повертатися з південних рубежів Росії до пунктів постійної дислокації.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Шойгу поставив завдання Генеральному штабу, командувачам військами військових округів і повітряно-десантних військ:

«Спланувати і приступити з 23 квітня до повернення військ в пункти постійної дислокації, провести детальний аналіз і підбити підсумки раптової перевірки військ».

За його словами, цілі раптової перевірки досягнуті повністю, а війська продемонстрували здатність «забезпечити надійну оборону країни».

«У звʼязку з цим мною ухвалено рішення завершити перевіркові заходи в Південному та Західному військових округах», — сказав Шойгу в четвер в окупованому Криму.

Раніше в четвер, 22 квітня, Шойгу прибув у тимчасово окупований Крим з раптовою перевіркою на тлі стягування російських сил і засобів до кордонів України.

Чому це важливо?

З кінця березня на Донбасі спостерігається загострення. Збройні формування РФ вдаються до постійних провокацій та порушень режиму припинення вогню. Вранці 8 квітня російсько-окупаційні війська вбили бійця ОС, це 11-та втрата за два тижні.

Що передувало?

30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань “Запад 2021” стягує війська до кордону з Україною: у Брянську і Воронезьку області РФ та до окупованого Криму.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegra

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено