Івано-Франківськ

У Львові відкрили Музей модернізму

  У Львові у середу, 5 травня, урочисто відкрили Музей модернізму. Це нова експозиційна локація Львівської національної галереї мистецтв, яка
 1620235747 508 scaled
У Львові у середу, 5 травня, урочисто відкрили Музей модернізму. Це нова експозиційна локація Львівської національної галереї мистецтв, яка об’єднала митців історичного авангарду та високого модернізму з 1930 року до сьогодення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу, пише ПІК.

630 360 1620235747 920

«Основним завданням цього музею є продовження експозиції, яка розгорнута в нас у палаці Лозинського і починається з 1800 до 1930 року. А після того, ніби у Львові ціле століття нічого не було… Тому ми вирішили представити наших митців починаючи з 1930-х років. Спочатку виставку львівського модернізму зробили в Луцьку, в музеї Корсаків. Я теж подумав, що хочу таке зробити уЛьвові, але виставки нам би було замало, це повинна бути постійна експозиція – так зародилася ідея Музею», – розповідає директор Львівської національної галереї мистецтв ім.Бориса Возницького Тарас Возняк.

Експозиція розташувалась на двох поверхах приміщення позаду Палацу Потоцьких на Коперника, 15. Возняк називає його «силікатним будинком», оскільки тут були «підсобки будівничих підземного трамваю», коли відбувалися спроби будівництва метро у Львові. Приміщення було в занедбаному стані, після перекриття і ремонтних робіт всередині фасад вирішили залишити так, як є. Це наче паралель з тими умовами, в яких доводилося працювати художникам ХХ ст.

Як наголошують у Галереї, в Музеї модернізму відбуватимуться кураторські виставки, а експозиція відновлюватиметься кожні два роки.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено