Івано-Франківськ

У Польщі роботодавці просять вакцинувати українських заробітчан

36% іноземних робітників в Польщі (в основному з України) заявляють про свою готовність пройти вакцинацію.

У Польщі роботодавці пропонують вакцинувати українців. Про це пише ПІК з посиланням на Главком.

У Польщі роботодавці пропонують вакцинувати українців.

“Ми вже прийняли рішення про вакцинацію наших співробітників. Зараз ми перебуваємо на стадії обговорення з нашими клієнтами, як провести цю акцію максимально ефективно, але ми отримуємо суперечливу інформацію про правила вакцинації іноземців”, – зазначив Міхал Вежховський, директор агентства з працевлаштування EWL Group, що спеціалізується на підборі співробітників зі Східної Європи, в основному з України.

Він підкреслює, що шанси на те, що українці приїдуть до Польщі вже вакцинованими, невеликі, оскільки в Україні другу дозу отримали всього 700 людей.

За словами Вежховського, кількість мігрантів, які бажають зробити щеплення, збільшиться – тим більше, що деякі з них роблять це самостійно. «У працівників з України, у яких є номер PESEL в Польщі, немає проблем з приєднанням до Національної програми вакцинації», – сказав Кшиштоф Інглот, президент Агентства кадрової служби.

Однак проблема буде полягати в тисячах іноземних тимчасових і сезонних робітників. Компанії розраховують на державну програму – згідно з оголошеною в кінці квітня інформації, всі іноземці, які легально проживають в Польщі, можуть зареєструватися для вакцинації. Однак, за даними гарячої лінії Міністерства охорони здоров’я, це можуть бути тільки іноземці з дозволом на проживання. 

Агентства з працевлаштування оцінюють кількість економічних іммігрантів в один мільйон, а президент Управління соціального страхування Польщі (ZUS) Гертруда Усьцинська недавно похвалилася рекордом: у квітні кількість іноземців, зареєстрованих в ZUS, досягла 780,5 тисяч (75% з них – українці). 

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено