Івано-Франківськ

Відійшов у вічність перший директор Івано-Франківського музею визвольної боротьби

Сьогодні, 18 травня на 87 році життя помер Степан Каспрук.

На зображенні може бути: 1 особа

Степан Каспрук – перший директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби у 1996-2009 роках, член національної спілки художників України, пише ПІК з посиланням на сторінку музею.

Колектив музею висловлює глибоке співчуття родині померлого.

“Пам”ятаємо його, як надзвичайно світлу, порядну та чесну людину. Ми мали щасливу нагоду працювати під його керівництвом. Його вклад у розбудову музею неоціненний”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Каспрук Степан Дмитрович – краєзнавець, графік. Нагороджений орденом «За заслуги» 3-го ступ. (2007) та обласною премією ім. Я. Лукавецького (2010). Чл. НСХУ (1986). Закінчив Косівське училище прикладного мистецтва. Відтоді працював в Івано-Франківську: на художньому комбінаті; 1970–74, 1985–88 – референтом СХУ. Один із засновників та перший директор (1992–2009) Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби. Голова обл. т-ва «Меморіал». Учасник обласних, всеукраїнських мистецьких виставок від 1969 року. Персональних – в Івано-Франківську (1986, 2004–05 року). Створював переважно пейзажі, портрети, ілюстрації до книг. Працював в техніці – ліногравюри, офорту, акватинту, літографії. Окремі роботи зберігаються в Івано-Франківському художньому і краєзнавчому музеях, Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби, Шевченківському національному музеї-заповіднику в Каневі (Черкаська обл.).

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено