Івано-Франківськ

Хочу – можу – треба: за такою формулою у Косові вчать школярів вибирати професію (ФОТО)

Працівники служби зайнятості знайомлять молоде покоління з можливостями ринку праці району.

24052021003 scaled

У Косові, в рамках проведення комплексу профорієнтаційних заходів «Калейдоскоп етнопрофесій», Косівська районна філія Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з Косівською міською бібліотекою провели профінформаційний захід для учнів 9 класу Косівського ліцею ім. І. Пелипейка, повідомляють на сайті РДА, пише ПІК.

24052021006 scaled

Оскільки зустріч була приурочена до Всесвітнього дня вишиванки, то багато уваги приділили мистецтву вишивання.

“Школярі з великим задоволенням взяли участь у майстер-класі, який провела майстриня-вишивальниця Оксана Пасічняк. Вона наголосила, що вивчення досвіду роботи майстрів вишивки Косівщини сприяє поглибленню знань у царині народного вишивкарства та  залучає до цієї справи молоде покоління”, – розповідають учасники заходу.

Провідний фахівець з профорієнтації Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тетяна Романчич розповіла про те, як правильно вибрати професію та уникнути помилок, застосовуючи формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА».

В ході зустрічі розглянули ринок праці району та реалії сьогодення. А також познайомились із професіями, які притаманні даному регіону. Надали інформацію про електронні сервіси Державної служби зайнятості, які створені з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено