Івано-Франківськ

На Надвірнянщині обговорили проблеми Парищенського старостинського округу (ФОТО)

Відбулася зустріч представників влади з громадою сіл Парище та Лісна Велесниця.

На Надвірнянщині намагалися вирішити проблеми, які турбують мешканців Парищенського старостинського округу. Про це у соцмережі повідомив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович, пише ПІК.

На Надвірнянщині обговорили проблеми Парищенського старостинського округу (ФОТО)

Зокрема, обговорили такі ключові питання:

  • Присвоєння статусу “гірських” населених пунктів цим селам. Посадовці подадуть відповідне звернення до народних депутатів.
  • Транспортне сполучення за маршрутом Надвірна-Парище потребує змін графіка руху, адже мешканці Парища, які працюють у Надвірній, не завжди встигають вчасно потрапити до міста вранці, але – ще гірше – не можуть повернутися в Парище після завершення робочого дня, адже останній маршрут – о 19:20. Хоч адміністративного впливу до 2022 року керівництво ОТГ на перевізників не має,  але будуть домовлятися з ними.
  • Ремонт дороги Надвірна-Парище через Верхній Майдан – ще одна проблема громади. Дорога перебуває на балансі ДП “Дороги Прикарпаття”. Минулого року виготовлено пакет документів на 1 км цієї дороги в с. Верхній Майдан.
  • Щодо вулиць округу, то вже цьогоріч буде підсипано вулиці Лесі Українки, Незалежності, Українських воїнів. На це передбачено кошти в програмі соціально-економічного розвитку.
  • Освітлення вулиць округу здійснюватиметься комплексно після визначення об’єму робіт КП “Надвірна комунсервіс”. Перед ними стоїть чітке завдання – максимально освітити всі населені пункти. Цей процес вимагає часу.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, люди сидять та у приміщенні

На території Парищенського ліцею буде встановлено мініфутбольний майданчик зі штучним покриттям, орієнтовна вартість якого 1,2-1, 4 млн гривень. Заклад потребує ремонту даху. Ці витрати також буде включено в план соціально-економічного розвитку .
 Ключові питання Лісної Велесниці – робота початкової школи та довіз школярів до Парищенського ліцею.
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, sitting та у приміщенні
Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено