Івано-Франківськ

У МОЗ назвали кількість українців, які скаржилися на побічні ефекти після вакцинації

Експерти проаналізували дані за час проведення кампанії вакцинування з 24 лютого до 24 травня.

Після імунізації майже 1 мільйона українців на несприятливі події поскаржилися менш як 1% вакцинованих.

Про це повідомляє ДП “Державний експертний центр МОЗ України“, пише ПІК.

“Після майже мільйона введених доз вакцин кількість карт-повідомлень про випадки несприятливих подій складає 1436. Відсоток виникнення НППІ – менше 1%”

А саме:

  • 0,22 % після вакцини Covishield;
  • 0,049 після вакцини CoronaVac;
  • 0,034% після вакцини Сomirnaty;
  • 0,083 % після вакцини AstraZeneca”.

Серед тих, кого вакцинували препаратом Covishield, найчастіше скаржилися на побічні ефекти жінки та чоловіки у віці 31-45 років, серед вакцинованих AstraZeneca – жінки та чоловіки у віці 61-72р.

be9d771

Зокрема, додає УП, 65,47% щеплених Covishield, скаржилися на підвищення температури, втомлюваність, загальну слабкість, лихоманку, озноб, грипоподібний стан, почервоніння, біль та набряк, інфільтрацію, ущільнення, набряк руки, оніміння у місці введення.

10,58% – скаржилися на розлади з боку опорно-рухового апарату: міалгію, артралгію, набряк суглобів.

11,46% повідомили про неврологічні розлади: головний біль, сонливість, безсоння, парестезії, запаморочення, тремор верхніх кінцівок, втрату орієнтації, втрату свідомості, оніміння язика, присмак металу, ГПМК за ішемічним типом, оніміння рук та ніг, парези кінцівок.

ce79ee7 3

61,11% щеплених AstraZeneca скаржилися на підвищення температури, втомлюваність, загальну  слабкість, лихоманку, озноб, почервоніння, біль та набряк у місці введення, 11,58% скаржилися на міалгія.

11,47% скаржилися на неврологічні розлади: головний біль, безсоння, запаморочення, оніміння губ та кінцівок, парез кінцівок, сонливість, втрата свідомості, відсутність рефлексів, судоми, ГПМК по ішемічному типу, біль та відчуття посмикувань у м’язах кінцівок, порушення мовлення, виражена слабкість в лівій руці та нозі, підвищення АТ, ішемічний інсульт в басейні правої СМА, лівобічний геміпарез.

dac5eb2 4

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено