Івано-Франківськ

Стерненка виправдали за статтею, за якою давали 7 років в’язниці

Згодом Стерненко повідомив і про ситуацію зі 146 статтею. 
630 360 1616175967 196
Апеляційний суд виправдав Сергія Стерненка за статтею 187 Кримінального кодексу, за якою його раніше засудили до 7 років колонії.

Про це повідомив сам Стерненко у Телеграмі.

«По ст. 187 виправдали. Це ті самі 300 грн, за які давали 7 років з конфіскацією. Ще питання по 146 та 263 статтям”, – йдеться у повідомленні.

Згодом Стерненко повідомив і про ситуацію зі 146 статтею.

“146 статтю по мені і Демчуку залишають, хоча строки давності по притягненню за нею минули. Це обвинувачення ґрунтується виключно на показаннях «потерпілого», які цим же судом були визнані суперечливими”, – йдеться у повідомленні. 

Щодо статті 263, то:

“За ч. 1 ст. 263 ККУ мене також визнають винним. Тобто стартовий шумовий пістолет суд вважає вогнепальною зброєю. Покарання за даною статтею передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Уточнення. Частину 1 статті 263 лишили не за стартовий пістолет, а за 1 патрон 5.45”, – написав Стерненко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня Одеський апеляційний суд розпочав розгляд скарг Стерненка і Демчука на вирок Приморського райсуду, який визнав їх винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї й призначив покарання у вигляді 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку обом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 9 квітня Одеський апеляційний суд змінив його на цілодобовий домашній арешт.

26 березня адвокати засуджених активістів подали апеляційні скарги на вироки.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Читайте також:

Під офісом Президента України оголосили безстрокову акцію на підтримку активіста Стерненка (ФОТО, ОНОВЛЕНО)

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено