Івано-Франківськ

У Львові закрили останню в області туберкульозну лікарню

У Львові припинила роботу остання в області поліклініка, яка приймала людей з туберкульозом.

63e11858df622488aa73b5a0fadd7175

За інформацією місцевих журналістів, державну поліклініку виселили з приміщення Центру легеневого здоров’я на вул. Зеленій, 477, обладнання демонтували. Поки невідомо, коли медустанова відновить свою роботу і чи відновить взагалі, пише ПІК з посиланням на НВ.

Завідувачка поліклініки Ірина Вовчар заявила, що медустанова перестала працювати ще 31 травня.

«31 травня ми прийшли на роботу – замінені всі замки в наших кабінетах. З вікна видно, що немає обладнання, зокрема комп’ютерів. Ми викликали поліцію, написали пояснення, що не можемо приймати хворих. В умовах пандемії не тільки коронавірусної хвороби, а й туберкульозу, пацієнти позбавляються можливості безкоштовно отримати спеціалізовану професійну медичну допомогу», – розповіла вона.

Тепер лікарню хочуть розмістити у приміщенні Науково-дослідного інституту епідеміології та гігієни. Однак там кажуть, що будівля не підійде для реалізації такого плану.

На сьогодні колектив поліклініки включає 41 працівника, зокрема, 30 осіб медичного персоналу. На утримання поліклініки виділено кошти з державного бюджету – 5 мільйонів гривень на 2021 рік.

Поліклініка обслуговує близько 30 тисяч пацієнтів щорічно. Колектив поліклініки на зборах прийняв звернення до Міністерства охорони здоров’я, щоб не допустити ліквідації медустанови.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено