Івано-Франківськ

В Україні переглядають правила рибальства: скільки дозволять ловити

Передбачають зменшити число заборонених місць для любительського та спортивного рибальства.

06 02 darg4

Правила рибальства в Україні вирішили осучаснити. В Держрибагентстві презентували проєкт оновлених Правил любительського і спортивного рибальства, які не переглядалися з 1999 року і наразі не відповідають вимогам сьогодення, повідомляють на сайті відомства, пише ПІК.

“Нові правила розроблені з урахуванням норм Угоди про Асоціацію Україна – ЄС шляхом врахування кращих практик сталого управління та досвіду Європейських країн в частині норм вилову та застосування знарядь лову”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, проєктом передбачені такі зміни:

– збільшено норми добування (вилову) водних біоресурсів з 3 до 5 кг на одного рибалку за добу, а особин особливо цінних видів водних біоресурсів – 3 шт. у межах допустимого розміру;

– зменшено заборонені місця для любительського та спортивного рибальства;

– уточнено положення щодо застосування знарядь добування (вилову), збільшено кількість дозволених гачків, способів добування (вилову) тощо;

– збільшено мінімально дозволені розміри водних біоресурсів для добування (вилову);

– уточнено умови здійснення підводного полювання та спортивних змагань.

У проєкті документу виключено багато морально застарілих норм і приведено дані Правила у відповідність до вимог законодавства, реалій сучасності та вдосконалено правове регулювання любительського, спортивного рибальства і підводного полювання.

Під час презентації Правил, були присутні основні представники любительських та спортивних риболовних організацій, а саме: Федерація риболовного спорту, риболовні клуби, громадські організації, риболовного туризму.

Проєкт документу підтриманий переважною більшістю учасників, а зауваження та пропозиції, які надійшли під час презентації, будуть опрацьовані в найкоротші терміни. Доопрацьований проєкт буде офіційно оприлюднений на вебсайті Держрибагентства.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено