Івано-Франківськ

У Дем’яновому Лазі вшанували пам’ять жертв комуністичного режиму (ФОТО)

Традиційно на Зелені свята відбулася панахида за жертвами комуністичного терору у меморіальному комплексі "Дем’янів Лаз".

У Дем'яновому Лазі вшанували пам'ять жертв комуністичного режиму (ФОТО)

У Дем’яновому Лазі сьогодні, 20 червня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, народна депутатка Оксана Савчук, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської ОДА Володимир Джигіта, священнослужителі та громадськість взяли участь  у спільній молитві за полеглих та вбитих від рук НКВС. Про це Володимир Джигіта повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, пише ПІК.

Немає опису.

Немає опису.

“У Дем’яновому Лазу поховали сотні невинно вбитих. Це місце стало для нас символом пам’яті. Саме на Зелені свята сюди приходять люди, аби запалити свічку пам’яті та помолитись за невинно убієнних, попросити у Господа Бога упокою їх невинних душ. Вічна їм пам’ять!”, – сказав Володимир Джигіта.
Довідково: урочище “Дем’янів Лаз” розташоване на околиці Івано-Франківська. Це місце масових розстрілів в’язнів тюрми НКВС. Розстріли проводилися перед відступом радянських військ в 1941 р. Під час розкопок тут знайшли людські кістки і змогли ідентифікувати 524 людини. Для 22 чоловік вдалося встановити особу, робота в архівах СБУ дозволила визначити імена ще 400 страчених. У 1998 році недалеко від поховань відкрили меморіальний комплекс “Дем’янів Лаз”. У 2009 році відчинили музей.
Немає опису.
Немає опису.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено