Івано-Франківськ

Вірастюк назвав головну причину, через яку пішов у Раду: справа поранених

Приведений до присяги народний депутат України Василь Вірастюк розповів, що береться за величезний напрямок роботи, який потрібно починати з нуля.

db9e6ac virastuk

Вірастюк пояснив, що в першу чергу він хоче, будучи нардепом, розвивати сферу реабілітації поранених ветеранів. Про це він розповів в інтерв’ю НВ, пише ПІК.

«Останні роки, крім роботи у федерації, я був у сфері реабілітації поранених ветеранів. Було і залишається моєю головною метою – створення цієї галузі, якої в Україні немає. Повірте, це величезний напрямок, і його потрібно починати з нуля. У цьому напрямку потрібно писати законопроєкти та врешті-решт відкрити реабілітаційний центр для поранених ветеранів», – сказав Вірастюк.

За його словами, саме реалізацію свого проєкту він ставить на чільне місце під час своєї депутатської каденції.

«Саме тому я прийняв рішення піти у ВР. Повірте, мені це рішення далося непросто. Я, звичайно, вагався, думав. Я не прийняв пропозицію, як пишуть журналісти. Це трохи спотворення інформації», – резюмував нардеп.

Нагадаємо, довибори в Раду по 87-му виборчому округу в Івано-Франківській пройшли 28 березня.

Вірастюк був визнаний переможцем на виборах у квітні 2021 року, але протокол ЦВК скасував Верховний суд. Суд визнав дії ЦВК протиправними.

19 травня ЦВК після судової тяганини склав новий протокол про результати виборів у 87-му окрузі та знову визнав Вірастюка переможцем. Але конкурент Вірастюка на 87 окрузі Олександр Шевченко знову оскаржив протокол у Верховному суді.

Наприкінці травня Верховний суд частково задовольнив позов Шевченка, зокрема, скасував протокол ЦВК від 19 травня. Але ЦВК подала апеляцію на рішення Верховного суду і виграла її. У червні Велика палата Верховного суду визнала Вірастюка переможцем виборів.

9 червня його зареєстрували нардепом. 15 червня Василь Вірастюк склав присягу, а вже 17 червня офіційно увійшов до складу фракції «Слуги народу» в парламенті.

Читайте також:

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено