Івано-Франківськ

Верховинська РДА має виплатити учаснику бойових дій грошову допомогу: зобов’язав суд  

Суд дійшов висновку, що позовні вимоги учасника бойових дій є обґрунтованими.

Верховинська райдержадміністрація допустила протиправну бездіяльність щодо виплати учаснику бойових дій грошової допомоги, повідомляє  ПІК з посиланням на інформацію пресслужби Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

“Йдеться про невиплату учаснику бойових дій з Прикарпаття щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком. Суд дійшов висновку, що позовні вимоги учасника бойових дій є обґрунтованими”, – йдеться у повідомленні.

Конфліктна ситуація виникла тому, що у 2020 році при нарахуванні щорічної разової грошової допомоги до 5 травня одночасно діяли Закон України “Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту” і Постанова № 112.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів, у 2020 році виплата разової грошової допомоги до 5 травня, учасникам бойових дій  здійснюється у розмірі 1390 гривень, тобто у розмірі меншому, ніж це передбачено законом.

“Виходячи із визначених Кодексом адміністративного судочинства України загальних засад пріоритетності законів над підзаконними актами, для визначення розміру разової грошової допомоги учасникам бойових дій у 2020 році слід застосовувати не Постанову № 112, а Закон України, який має вищу юридичну силу», – пояснюють у суді.

Зазначають, що рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено