Івано-Франківськ

Демонтаж “крана-привида” на Гаркуші: міськрада очікує рішення суду

Неодноразово піднімається питання про демонтаж баштового крану з будмайданчику на вулиці Гаркуші, 33, що в Івано-Франківську.

7890

Однак, за словами першої заступниці міського голови Івано-Франківська Вікторії Сусаніної,  його вирішення є не таким простим, як може здатися на перший погляд.

Передісторію та ситуацію станом на зараз посадовиця окреслила на сторінці у соцмережі.

«Відповідно до дозволу на виконання будівельних робіт № 267 від 16 червня 2008 року, одній з місцевих підприємниць було дозволено виконання будівельних робіт з будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вулиці Гаркуші,33 в Івано-Франківську. Термін дії дозволу на виконання будівельних робіт минув у грудні 2009 року, документи на початок робіт відсутні, будівельні роботи не проводяться. Триває судовий розгляд кримінального провадження, а на кран, як майно, накладено арешт», – розповідає Вікторія Сусаніна.

Перша заступниця зауважила, що на адресу Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради надходили звернення голови обслуговуючого кооперативу «Квартал-Гаркуші № 33», щодо технічного стану та законності влаштування баштового крана крану марки «LIEBHERR 60 К», але це питання НЕ ВІДНОСИТЬСЯ до компетенції Управління держархбудконтролю.

Однак, міське Управління держархбудконтролю неодноразово зверталось до Управління Держпраці в Івано-Франківській області щодо вжиття ними відповідних заходів і отримувало відповіді про відсутність повноважень для проведення перевірки законності влаштування вищевказаного баштового крану.

З метою запобігання аварійності, адже кран може загрожувати життю та здоров’ю людей, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій звернулась до Головного управління нацполіції в області про надання дозволу на обстеження крану фахівцями ДП «Карпатський експертно-технічний центр», та, у випадку визначення його аварійності, вирішення питання про демонтаж і передачу на відповідальне зберігання у визначеному чинним законодавством порядку.

З огляду на завершення досудового розслідування та відсутність повноважень слідчого Національної поліції України приймати будь-які рішення у кримінальному провадженні, було рекомендовано звернутись до Івано-Франківського міського суду, у якому на даний час здійснюється судовий розгляд вказаного кримінального провадження.

«Івано-Франківська міська рада звернулась до Івано-Франківського міського суду з проханням надати доступ до крану – для обстеження його фахівцями ДП «Карпатський експертно-технічний центр» та отримання від них відповідного висновку про його технічний стан. Очікуємо відповіді від суду, щоб продовжити вирішення питання про демонтаж. Відповідно, допоки тривають всі ці процедури, кошти з бюджету на проведення демонтажу ще не виділялися»,  – каже Вікторія Сусаніна.

Нагадаємо, франківці неодноразово просили владу демонтувати покинутий будівельний кран на Гаркуші.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено