Івано-Франківськ

У Микуличині отруїлися троє підлітків

Вчора, 27 червня у вечері до Яремчанської лікарні доставили трьох дітей з харчовим отруєнням.

У Микуличині отруїлися троє підлітків

У Микуличині отруїлися троє 15-річних людей під час відпочинку в приватній садибі. Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, пише ПІК.

Стан постраждалих середньої степені важкості. Кількість людей, які перебували на відпочинку уточнюється.

До слова, причиною інфекційного харчового отруєння може стати їжа, заражена патогенними бактеріями (вживання прострочених продуктів; недотримання правил гігієни під час вживання їжі тощо).

Характерні симптоми отруєння: нудота, блювання, загальне нездужання та слабкість, лихоманка, підвищена температура тіла, діарея. Зазвичай, перші ознаки харчового отруєння з’являються через 2 години після вживання несвіжого продукту.

              Перша допомога при отруєнні:

Необхідно видалити зі шлунка їжу, що отруює організм (промити шлунок слабким розчином теплої води та харчової соди). Після цього слід прийняти активоване вугілля (сорбенти). Також потрібно пити багато чистої кип’яченої води, адже під час отруєння відбувається зневоднення організму. Оскільки хворий відчуває загальну слабкість, першу добу слід дотримуватись постільного режиму та вживати тільки рідкі каші.

              Профілактика харчових отруєнь:

  • обов’язково мийте руки перед приготуванням чи прийомом їжі;
  • ретельно мийте обробні дошки, ножі та посуд, перш ніж починати використовувати їх для приготування страв;
  • використовуйте тільки свіжі продукти;
  • дотримуйтесь технології приготування страв;
  • для вживання овочів, зелені та фруктів у свіжому вигляді, замочуйте їх у розчині соди (1 ст. ложка харчової соди на 1 л води) на 10 хвилин, а потім промивайте під проточною водою. Це допоможе позбутись бактерій;
  • не купуйте продукти з пошкодженою упаковкою чи прострочені продукти;
  • не кладіть сире та приготоване м’ясо на одну тарілку;
  • зберігайте продукти при температурі не вище +5̊С (холодні готові страви – не більше 2 діб; розігріту їжу – не більше 2 годин);
  • у теплу пору року відмовтесь від вживання салатів, заправлених сметаною чи майонезом; кондитерських виробів з заварним кремом;
  • не вживайте консервацію з роздутих, деформованих банок.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено