Івано-Франківськ

На Верховинщині хочуть облаштувати гірсько-патрульну роту: для чого

Діяльність окремої гірсько-патрульної роти базується на основі досвіду колег сусідніх європейських держав, зокрема Румунії.

210517398 1478097772543436 7231717138525605572 n scaled

У Верховинському районі,  вчора, 1 липня, у голови районної державної адміністрації Василя Бровчука за участю голови районної ради Юрія Філипчука,  відбулася робоча зустріч з представниками окремої гірсько-патрульної роти Національної гвардії України, яка базуються на території Івано-Франківської області.

Темою зустрічі стало обговорення питання облаштування пункту тимчасового базування підрозділу гірсько-патрульної роти на території Верховинського району, йдеться у повідомленні на сторінці  РДА у Фейсбук, пише ПІК.

“За словами представника підрозділу підполковника Б. Богдана діяльність окремої гірсько-патрульної роти базується на основі досвіду колег сусідніх європейських держав, зокрема Румунії. У разі розміщення на території району такого пункту, спільно у взаємодії з поліцією та іншими службами підрозділ зможе виконувати завдання з охорони громадського порядку не тільки в населених пунктах, але і в гірський місцевості”, – йдеться у повідомленні.
209240332 1478098039210076 5254972684730053314 n scaled

На цей час в резерві військової частини знаходяться ряд спецтехніки, зокрема високопрохідні вантажні та легкові автомобілі, снігоходи та гірськолижне спорядження, квадроцикли та інше обладнання, які ми можемо використовувати в разі виникнення надзвичайних ситуації у важкодоступних гірських населених пунктах, що значно допоможе рятувальникам та територіальним громадам району.

Голова РДА зазначив:
« Звичайно, розміщення пункту гірсько-патрульної роти на території нашого району є позитивним чинником. Оскільки район є туристичним, зі складним рельєфом та маршрутами численні туристи та туристичні групи часто потребують допомоги в горах. Тому на мою думку підрозділ, в разі потреби, може бути задіяний для надання допомоги, пошуку чи інших цілях. Зі сторони районної влади буде повне сприяння в допомозі та пошуку території та приміщення для базування такого підрозділу».
У розмові також брали участь перша заступниця голови райдержадміністрації Світлана Уршеджук та керівництво районного відділу національної поліції.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено