Івано-Франківськ

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер (ФОТО)

Післямова до презентації книги Галини Кіндер (Прокопової) "Так коротко про довге життя".

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер

Відверта, правдива, щира та, місцями непередбачувана, творча презентація  книги відбулася у Бурштині  в Центрі громадської активності, пише ПІК.

Автором книги-сповіді “Так коротко про довге життя” є Галина Кіндер (Прокопова), громадянка Німеччини. Журналіст ПІК поспілкувалася з Галиною і насамперед з’ясувала: “А причому тут Бурштин?”,

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер

Галина Кіндер (Прокопова)

Пані Галино, ви довгий час проживали у Львові, Польщі, зараз у Німеччині. Чому ж вирішили презентувати свою книгу саме в Бурштині?

Бурштин є моєю родинною колискою, тут пройшло моє дитинство і юні шкільні роки. Ці спогади ніколи не зітруться з пам’яті. Той щасливий час назавжди закарбувався в серці, про що я й пишу у першій частині  своєї книги.

А взагалі, як прийшла ідея написати таку автобіографічну книгу?

Я прожила довге і цікаве життя. Воно насичене багатьма подіями, пригодами, цікавими випадками. Не завжди легке, інколи драматичне, подекуди смішне і веселе. І коли я часом розповідала про нього своїм дітям, то вони з цікавістю слухали, сказавши одного разу: “Мамо, ну чому ти не напишеш книгу?” Це був такий потужний поштовх для мене, що я сіла писати і народила першу “ластівку”, і хочу іще окремо видати збірку своїх віршів.

Про що саме Ваша книга, кому вона буде цікавою, яка в неї цільова аудиторія ?

Книга про Жінку, її життєвий шлях, падіння і перемоги, здобутки і втрати. Я хотіла показати, що жінку можна сприймати в різних іпостасях: це – турботлива матір, дочка, що вміє співчувати, це вірна подруга, пристрасна і романтична кохана. Жінка, яка долає життєвий шлях з піднятою головою, не здається важким обставинам, шукає своє кохання, вірну дружбу і любов, і врешті перетворюється з Попелюшки в казкову царівну. Тому, книга буде насамперед цікавою жінкам: і юним, і тим, які вже прожили життя і набули безцінний досвід.  Кожна з них впізнає на сторінках трішки себе, відчує свої історії і переживання.

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер

Як сприйняла родина факт, що Ви одна поїхали в Україну для того, щоб провести презентацію?

Мої рідні завжди мене підтримують, щоб я не видумала в житті. Чоловік Грегор ніколи не заперечував, щоб я розвивалася, знаходила нові заняття, реалізовувала свої можливості. Так, коли я почала малювати, то він накупив мені фарбів, полотен, пензлів і я провела з дочкою ще й виставку своїх робіт у Німеччині. А тепер діти, дочка Марія і син Юрій, були просто щасливі, коли я подзвонила їм з України і сказала, що презентація відбудеться в Бурштині. Вони вітали мене по Вайберу просто під час моєї зустрічі з читачами і це було дуже зворушливо.

Галино, що Ви відчули, коли побачили, як на зустріч прийшли знайомі і рідні люди, з якими ви не зустрічалися кілька десятиліть?

Я плакала. Направду. Коли один за одним до залу стали заходити мої коліжанки, однокласники, навіть вчителька школи, у якій я вчилася, то такі сильні емоції переповнили моє серце, що хотілося кожного обняти і довго не відпускати, відчуваючи їх дружнє тепло і любов. Коли ти все свідоме життя прожив за кордоном, то кожна зустріч з колись близькими людьми стає справжнім святом. А тут ще й така причина – книга, яку я написала, вона для найрідніших і про найрідніших. Сподіваюся, що для декого з присутніх буде несподіваним, але приємним сюрпризом прочитати про себе.

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер

Друзі діляться спогадами

Хочу запитати, чи є у Вашій книзі хоч доля вигадки, творчої фантазії?

Категорично – ні! Я писала лише про те, що пережила і про тих, з ким  пережила ті, чи інші життєві епізоди. Книга гранично чесна і відверта. Іноді, вона навіть шокує читача сильними емоціями і настільки правдивими і жорсткими фактами, що люди часом не можуть повірити в те, що таке може відбуватися в реальному житті.

213722091 3656882917870123 128335848054174588 n scaled

Кому хочете подякувати за те, що читач врешті тримає в руках Вашу книгу – сповідь “Так коротко про довге життя”?

Я щиро  і сердечно вдячна своїй сім’ї: коханому чоловікові, дітям, маленьким внукам, які надихнули мене залишити для них теплий спогад про свою дружину, маму і бабусю. Я хочу сказати велике спасибі всім тим людям, що були учасниками моєї життєвої історії,  бо, якби не вони і їхня роль у моєму житті, то не вийшло б такої цікавої, місцями непередбачуваної, книги.

Галина додала:

Також висловлюю глибоку вдячність тим, хто допоміг мені реалізувати цю творчу зустріч, продумав її деталі, був організатором і модератором. Це чудові жінки, діяльні, творчі та цілеспрямовані мешканки бурштинської громади Олександра Шаган, керівник Центру громадської активності за підтримки компанії ДТЕК та Руслана Шевчук, директор Палацу культури “Прометей”, а перед тим – моя хороша подруга, яка  завжди допомагає мені вирішувати складні моменти, коли я приїжджаю в Україну.

Відверта сповідь про жіночу долю бурштинської авторки Галини Кіндер

Бурштинці сподіваються, що читатимуть і поетичну збірку Галини Кіндер та бажають їй, щоб це відбулося якомога скоріше.

З Бурштина – Руслана Гочіяєва – Шевчук.

Фото автора.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено