Івано-Франківськ

У Крилосі в серпні відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО)

В першу неділю серпня відбудеться Всеукраїнська проща вірних до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, що в селі Крилос.

У Крилосі відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО)

У Крилосі Архієрейську Божественну Літургію очолить Блаженніший Патріарх Святослав. Про це повідомили вчора, 6 липня під час зборів протопресвітерів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, пише ПІК.

У Крилосі відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща (ФОТО)

Під головуванням Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, в приміщенні Духовної семінарії зібралися усі протопресвітери для обговорення найважливіших подій, які відбудуться найближчим часом.

“Тема Патріаршої прощі до Крилоса стала центральною на цих зборах. Митрополит Володимир закликав усіх з належною відповідальністю поставитися до цієї події, адже це головна проща в році для Івано-Франківської Архієпархії. Також, після зборів Митрополит та оргкомітет прощі провели виїзне засідання в Крилосі”, – йдеться у повідомленні.

Також о. Степан Балагура анонсував велику прощу до Архікатедрального собору у м. Івано-Франківськ, яка відбудеться з нагоди 10-ї річниці проголошення нашої Митрополії. Проща запланована на 13 грудня.Серед іншого, о. Василь Качмарський презентував катехизм для молоді УГКЦ. Він висловив прохання поширювати видання серед молоді на парафіях.

004 1 scaled 010 scaled

На завершення зборів Віце-економ Архієпархії прот. Віталій Максимів презентував результати збірки на музей Голодомору. Як ми повідомляли раніше, музей, згідно проєкту, є унікальним та покликаний назавжди зберегти в пам’яті страшні події Голодомору. До будівництва музею залучають всіх можливих меценатів та фундаторів, а головою наглядової ради є Патріарх Святослав.

Наступні збори протопресвітерів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ заплановані на 7 вересня.

Нагадаємо, що минулого року, 2020-го Проща відбувалася у режимі-онлайн у зв’язку із пандемією коронавірусу.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено