Івано-Франківськ

У Микуличині через отруєння до лікарні потрапили 13 випускників з Житомирщини

Спалах інфекційної хвороби трапився у відпочинковому комплексі Вілла "Затишна" с. Микуличин Яремчанської міської громади.

У Микуличині отруїлися харчовими продуктами група дітей, які прибули на відпочинок з Коростеня, Житомирської області 5 липня власним автобусом для святкування закінчення гімназії. Група складалася із 21 дитини віком 17 років, 2 – х дорослих супроводжуючих та 3-х батьків. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

У Микуличині через отруєння до лікарні потрапили 13 випускників з Житомирщини

 У дорозі діти вживали продукти харчування приготовлені вдома та купляли по дорозі. В готелі відпочивальники вживали їжу, яку взяли з дому, куплену по дорозі та приготовлену в закладі відпочинку (власноруч та працівниками закладу (обід, вечеря).

“Захворювання розпочалося в другій половині дня (проявлялося нудотою, блювотою, підвищенням температури тіла до 37,2 С, болем в животі, в деяких – проносом). О 23:00 год. 6 липня  12 дітей і один із батьків були госпіталізовані до інфекційного відділення лікарні з попереднім діагнозом: харчова токсикоінфекція. Стан хворих – середньої важкості”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 15 годину 7 липня у лікарні перебувають 13 людей, із них 12 дітей до 18 років. Ймовірна причина спалаху – вживання недоброякісних харчових продуктів.
 У зв’язку з цим Держпродспоживслужба вжила наступні заходи:
  • провели епідеміологічне розслідування даного спалаху;
  • – проводиться позаплановий захід державного нагляду контролю у сфері безпечності харчових продуктів;
  • – повідомили Головне управління Національної поліції;
  • – повідомили органи місцевого самоврядування;
  • – провели лабораторне обстеження відпочинкового комплексу Вілла «Затишна» з відбором проб харчових продуктів, готових страв, води питної, змивів на БГКП та пат. флору.
Протиепідемічні заходи тривають.
Читайте також у ПІК:
Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено