Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки студентів-іноземців навчається в Україні та чому

Понад 76,5 тис. іноземних студентів зі 155 країн світу вибрали українські університети для здобуття освіти.

30 scholarships To Study In Ukraine scaled

Про це повідомила директор Державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова, пише ПІК з посиланням на Укрінформ.

“Ми запитали самих студентів, що саме їх приваблює і як ми можемо популяризувати Україну. Це зазвичай якісна освіта, вартість навчання, міжнародне визнання, міжнародні зв’язки, міжнародна колаборація…

На сьогодні понад 400 університетів навчають іноземних студентів. Програми є як повністю англомовні, таких в Україні понад 300, так і повністю україномовні після навчання на підготовчому відділенні”, – розповіла Шаповалова.

Також важливими є для студентів, окрім вартості навчання, вартість проживання, визнання українського диплому на батьківщині студента, можливість працевлаштування.

За словам Шаповалової, понад 50% опитаних іноземних студентів відповіли, що рекомендуватимуть Україну своїм друзям, як країну для отримання освіти. Також понад 50% опитаних сказали, що обрали Україну завдяки рекомендаціям своїх друзів.

До слова, однією з конкурентних переваг Україні в сфері освіти є те, що українські університети входять до світових рейтингів, зокрема до рейтингу QS, рейтингу Times, Шанхайського рейтингу університетів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено