Івано-Франківськ

В харчовій добавці з Туреччини виявили етиленоксид

Операторів ринку попереджають про негайне вилучення з продажу даної добавки.

В харчовій добавці, яка експортувалась з Туреччини (постачальник: Cargill Tarim Ve Gida Sanayi Ticaret AS, Atasehir/Istambul) до України (отримувач: MD Eurotrade Ltd., Schreiber and Rupp MEA, Rupp AG (Spilka Ukraine) виявили етиленоксид.  Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Оператори ринку повинні вилучити ці харчові продукти з обігу та у строк не більше двох робочих днів та  письмово проінформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.

В харчовій добавці з Туреччини виявили небезпечну речовину

“Шановні споживачі! У разі виявлення даної харчової добавки в обігу, просимо негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь, відділів”, – йдеться у повідомленні.

Оксиран (етиленоксид) — насичена гетероциклічна сполука з хімічною формулою C2H4O. Це найпростіший циклічний етер. За звичайних умов перебуває у газоподібному стані. Токсична речовина. Звичайні симптоми системного отруєння оксираном — головний біль, задишка, нудота і блювання. Поріг сприйняття людиною запаху оксирану — 1,26 мг/л.

Читайте також у ПІК:

Помідори: як поливати і підживлювати для щедрого врожаю

Гроза, град, шквальний вітер: на Прикарпатті штормове попередження

Мешканці Прикарпаття оформили за місяць рекордну кількість біометричних паспортів

Шанс на життя: 10-річній Ані з Калущини потрібна допомога небайдужих (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено