Івано-Франківськ

Пішов із життя український політик та державний діяч Євген Марчук

Помер експрем'єр та перший голова СБУ Євген Марчук

Про це повідомила його дружина Лариса Івшина у Facebook.

Чорний день. Помер Євген Кирилович”, – написала вона.

У Службі безпеки України назвали причину смерті відомого українського державного діяча Євгена Марчука. Він інфікувався COVID-19, який спровокував гостру серцево-легеневу недостатність.

Сьогодні пішов із життя український державний діяч, перший голова Служби безпеки України Євген Кирилович Марчук. Коронавірусна хвороба загострила захворювання, на які він страждав, та спровокувала гостру серцево-легеневу недостатність“, – заявили в СБУ.

У відомстві додали, що голова СБУ Іван Баканов, керівництво та весь колектив Служби висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким Євгена Кириловича.

Це велика втрата для України”, – сказано в заяві.

Довідково

Євген Марчук народився в 1941 році. Працював у КДБ УРСР. Після проголошення Незалежності України – став першим очільником Служби безпеки України. Двічі був народним депутатом. У 1995 став прем’єр-міністром. Згодом у 1999 році його призначили секретарем РНБО, У 2003-2004 роках був міністром оборони України. З 2015 до 2019 року – один з учасників української делегації в ТКГ щодо Донбасу, з 22 листопада 2018 року до 19 травня 2019 року очолював делегацію.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено