Івано-Франківськ

У Гошеві на Долинщині відбулася проща (ФОТО)

Цьогорічна проща приурочена 284-ій річниці перенесення Чудотворного образу Богородиці до Василіянської монашої обителі на Ясній Горі.

У Гошеві на Долинщині відбулася проща (ФОТО)

У Гошеві 4 та 5 серпня відбулася проща та Божественна Літургія. Про це повідомляють на сайті Калуської міської ради, пише ПІК.

На прощі побували перший заступник міського голови Калуша Мирослав Тихий, заступник голови Наталія Кінаш та керуючий справами виконкому Олег Савка.

1628159658 ab5aec28dc574fc00c98 medium

Коли радянська влада почала ліквідовувати василіянські монастирі в Галичині, отці і брати Гошівської василіянської обителі, що за Божою ласкою протрималися аж до 1951 року, потайки дали чудотворну ікону на збереження жителям с. Гошів. У липні 2001 року гошівчани передали збережену ікону монахам Василіянам в Івано-Франківський монастир.

Відтак, були організовані урочисті процесії з цією чудотворною іконою Матері Божої через численні міста і села Львівщини та Івано-Франківщини з 30 вересня по 14 жовтня 2001 року. Після цього її остаточно встановили у василіянському храмі Преображення Господнього на Ясній горі у Гошеві.

Читайте також у ПІК:

Маємо вірити в Бога, який прощає – Патріарх Святослав на прощі у Крилосі  (ФОТО, ВІДЕО)

Подайте дитині на крапельницю: прикрі фрагменти прощі у Крилосі (ФОТО)

У Гошеві на Долинщині оновлять Хресну дорогу (ФОТО)

Перейняли естафету: у Гошеві зібрали 858 кілограмів скла (ФОТО)

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено