Івано-Франківськ

Цифра тижня: врятувати палац вартістю 80 млн грн в селі на Прикарпатті (ФОТО)

Психіатрична лікарня, монастир і пустка - така наразі доля споруди.

tsyfra tyzhnya

Цифра тижня – 80 млн грн – чи не вперше за останні роки свідчить про те, що держава не забула про свої архітектурні пам’ятки за межами великих міст.

На Прикарпатті прокуратура через суд зобов’язує посадовців Івано-Франківської ОДА зберегти пам`ятку національного значення «Садиба та парк», що в селі Приозерне на Рожнятівщині. Оціночна вартість споруди 80 млн грн, пише ПІК.

1280px pryozerne 740x416 1.jpg.pagespeed.ce . NXRrzIjad 1

Йдеться про цю палацову споруду в еклектичному стилі кінця ХІХ століття, яка належала графському роду Реїв – нащадкам древнього роду Потоцьких.

До слова, за радянської влади палац використовувався для господарчих потреб. Згодом — як психіатрична лікарня [1]. У 1955 р. в палаці оселилися студенти Рогатинського зооветеринарного комплексу. За часів незалежної України тут діяв жіночий монастир, а потім садибу передали УПЦ Київського патріархату.

Спочатку Українська православна церква Київського патріархату хотіла привести до ладу садибу Рея. Але у 2008-му році цю історичну споруду на аукціоні продали одному приватному підприємцю. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено