Івано-Франківськ

Стало відомо, хто з депутатів-мажоритарників Івано-Франківщини є найбільш дисциплінованим

У липні минуло два роки, як відбулись вибори Верховної Ради поточного скликання.

Через місяць мине два роки, як чинний парламент набув повноважень. Це поважний термін для того, щоб підбити проміжні підсумки парламентського активності.  ОПОРА  підготувала матеріал у якому визначені основні активності депутатів, які були обрані в одномандатних виборчих округах Івано-Франківщини, пише ПІК.

Коротко про основне

Найдисциплінованішим мажоритарником Івано-Франківщини під час голосувань за дворічний період був Володимир Тимофійчук, показник участі у голосуваннях якого становить 94,5%, найменш дисциплінованим є Андрій Іванчук з показником участі у голосуваннях 55%.  Під час голосувань найчастіше розбіжності зі своєю депутатською групою виникали у Андрія Іванчука, який голосував проти лінії «Довіри» у 35,1% випадків. Найменший показник голосування проти лінії своєї фракції у Володимира Тимофійчука – 8,1%.

Найбільш пріоритетним законотворчим тематичним напрямком для парламентарів з округів Івано-Франківщини була економічна політика, на яку орієнтувалося 32% від загальної кількості зареєстрованих ними законопроєктів. Найменше парламентарі уваги приділяли безпеці й обороні – 1% законотворчих ініціатив. Серед 113 законопроєктів, де  співавторів був Ігор Фріс, 14 – було підтримані Верховною Радою, підписані Президентом та набули статусу закону.

У Андрія Іванчука з 18 зареєстрованих законопроєктів, співавтором яких був нардеп, статусу закону набув лише 1. Найбільша сумарна тривалість виступів протягом двох років у парламенті в Оксани Савчук – 1 година, 17 хвилин та 1 секунда (депутатка була зареєстрована на виступ 40 разів). Найлаконічнішим спікером був Володимир Тимофійчук, сумарна тривалість його двох виступів становить 10 секунд.

03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya dyscyplina

Участь у голосуваннях

За сукупними показниками голосувань «За», «Проти» та «Утримався», протягом двох років роботи Верховної Ради України 9-го скликання найдисциплінованішим мажоритарником Івано-Франківщини є Володимир Тимофійчук (89 виборчий округ, центр м. Снятин, фракція «Слуга Народу»), показник участі у голосуваннях якого становить 94,5%. Тобто, депутат з 9582 голосувань, які відбулись протягом згаданого періоду, взяв участь у 9053 голосуваннях, був зареєстрований на засіданнях, проте не голосував під час 344 голосувань та був відсутній у сесійній залі під час 185 голосувань. Олександр Матусевич (86 виборчий округ, центр м. Долина, фракція «Слуга Народу») за рівнем участь у голосуваннях серед мажоритарників Івано-Франківщини перебуває на другій позиції, його показник становить 85,9% – не голосував депутат під час 4,8% голосувань, а був відсутній під час 9,3% голосувань. Позафракційна депутатка з 83 виборчого округу (м. Івано-Франківськ), була учасницею 79,7% голосувань протягом двох перших років парламенту поточного скликання. Вона пропустила 11,9% голосувань, а під час 8,4% голосувань не брала у них участі попри те, що була зареєстрована на засіданні. Близькими за показниками участі у голосуваннях до Оксани Савчук є Едуард Прощук та Ігор Фріс. Показник участі у голосуваннях Едуарда Прощука (85 виборчий округ, центр м. Калуш, фракція «Слуга Народу») становить 76,5% (відсутній – 21%, не голосував – 2,5%), а показник участі у голосуваннях Ігоря Фріса (84 виборчий округ, центр м. Тисмениця, фракція «Слуга Народу») становить 74,3%. Ігор Фріс був відсутній під час 19,8% голосувань, а не голосував – 5,9% голосувань.

Василь Вірастюк (87 виборчий округ, центр м. Надвірна, фракція «Слуга Народу»), який набув депутатських повноважень у червні цього року,  з 1161 голосування взяв участь у 95,5% голосувань,  не голосував під час 2,8% голосувань, а був відсутній під час 1,7% голосувань.

03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Savchuk
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Fris
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Savchuk
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Fris
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Proshuk
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Matusevych
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Virastiuk
03.08.2021 OPORA Frankivsk golosuvannya Ivanchuk

Голосування проти лінії фракції

Якщо розглядати синхронність голосувань мажоритарників Івано-Франківщини зі своєю депутатською фракцією/групою, то найчастіше проти лінії фракції/групи голосував Андрій Іванчук. Розбіжність позиції депутата і групи «Довіра» зафіксована під час 35,1% голосувань. Члени фракції «Слуга Народу» більш синхронізовано голосують зі своєю фракцією, проте розбіжності теж виникають. Серед івано-франківських мажоритарників «Слуг Народу» найчастіше ці розбіжності з фракцією під час голосувань виникали у Ігоря Фріса, його показник голосувань проти лінії фракції становить 14,6%. Олександр Матусевич проти лінії фракції голосував під час 10,9% голосувань, не погоджувався фракцією під час 9,4% голосувань Едуард Прощук. Показник голосувань проти лінії фракції у Володимира Тимофійчука становить 8,1%. Наразі найлояльнішим до позиції фракції під час голосувань є Василь Вірастюк, який повноважень набув відносно нещодавно, його показник голосувань проти лінії фракції становить 5,5%.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено