Івано-Франківськ

З “Дельта”-штамом коронавірусу госпіталізували 9-місячну дитину

ВУкраїні вже зафіксовано 300 випадків штаму COVID-19 "Дельта".

5f20adaa 2c4b 4b69 9093 65d6862be933 scaled

У Кременці Тернопільської області штам коронавірусу “Дельта” підтвердили у 9-місячної дитини. Її госпіталізували разом із матір’ю.

Про це під час брифінгу розповіла начальниця департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ярмоленко, передає видання “Тернополяни“, пише ПІК.

Вона зазначила, що штам коронавірусу “Дельта” є більш контагіозним та агресивним.

“У Кременці госпіталізували маму з дитиною, якій 9 місяців. Якщо в сім’ї з’являється хтось один заражений, то через побутову форму хворіють одразу всі. Тому треба вакцинуватися і дотримуватися карантинних заходів, щоб максимально уникнути захворювання на коронавірус”, – розповіла Ольга Ярмоленко.

Окрім цього, в області на штам коронавірусу “Дельта” хворіють ще дві дитини. Вони знаходяться на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні дитячої міської лікарні.

Довідково:

“Дельта” залишається недостатньо дослідженою, але, за попередніми оцінками, цей штам є у 1,6 раза заразнішим, ніж штам “Альфа” (британський різновид вірусу), у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 раза частіше – до реанімації.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено