Івано-Франківськ

На Прикарпатті закликають батьків не влаштовувати дітям канікули на сумнівних віллах

Відпочинок у ліцензованих дитячих закладах більш змістовний та небаезпечний для здоров'я.

240114798 4711702092184870 6360381756604799409 n

Прикарпаття підбиває попередні результати літнього відпочинку школярів у 17 стаціонарних дитячих закладах оздоровлення й відпочинку, повідомляє ПІК.

Про це йшлося днями на нараді у голови ОДА.

“Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області постійно здійснювали контроль за діяльністю цих закладів: за дотриманням гігієнічних та санітарних вимог, умов перебування дітей, проводився лабораторний контроль щодо відповідності харчових продуктів, води, досліджувалися змиви з контактних з харчовими продуктами поверхонь”, – зазначив керівник упраління Роман Гурський.

Він додав, що таким чином вдалося запобігти випадкам отруєть дітей неякісними продуктами, тим більше, що проводилась освітня робота з відповідальними за організацію харчування дітей та працівниками харчоблоків з питань дотримання санітарного та харчового законодавства.

Проте, частина дітей в нашій області відпочиває і оздоровлюється в інших відпочинкових закладах гірської зони: готельно-туристичних комплексах, готелях, віллах, «зелених» садибах, турбазах різної форми власності.

“Нещодавно на Прикарпатті мали місце 2 випадки групових харчових отруєнь дітей в закладах, що не мали права приймати і оздоровлювати дітей, оскільки не пройшли попередню процедуру реєстрації як об’єкти відпочинку та оздоровлення дітей, не були зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів та не повідомили органи місцевого самоврядування про заїзд дітей, – сказав Гурський.

Голова ОДА Світлана Онищук у цьому контексті зазначила:

“Вважаю за потрібне звернутися до батьків, щоб на час літнього  відпочинку наступного року не влаштовували дітей у неліцензовані закладі відпочинку, не ризикували їхнім здоров’ям”.

Вона також наголосила, що актуальним залишається питання посилення всебічного контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, бо тільки дотримання усіх правил та норм може забезпечити повноцінний відпочинок.

Роман Гурський підняв питання про персональну відповідальность засновників (власників) відпочинкових закладів за якість послуг, які вони надають.

Читайте також:

Отруєння дітей на Львівщині: лікар каже, що сьогодні маленьких пацієнтів випишуть з лікарні

Івано-Франківськом пройдуть військові підрозділи

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено