Івано-Франківськ

В Озерянах, що на Тлумаччині, виявили небезпечного шкідника

Площа, на якій оселився західний кукурудзяний жук, складає 36,92 га.

westerncornrootwormadult pic700 700x467 72525

У селі Озеряни, що на Тлумаччині, спеціалісти з фітосанітарної безпеки виявили карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука, пише ПІК з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Його підловили за допомогою феромонних пасток під час здійснення фітосанітарного моніторингу посівів кукурудзи в Івано-Франківській області.

У зв’язку з цим районна державна адміністрація видала розпорядження «Про запровадження карантинного режиму по західному кукурудзяному жуку». Карантин ввели на територіях земель, що перебувають у користуванні на праві оренди ТзОВ “ШТЕРН АГРО” в селі Озеряни Олешанської сільської територіальної громади.

“З метою локалізації і ліквідації вогнищ західного кукурудзяного жука передбачається вжиття відповідних фітосанітарних заходів”, – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Довідково:

Західний кукурудзяний жук — небезпечний шкідник кукурудзи. Крім неї, жуки здатні вигризати вміст квітки і листків з огірків, гарбузів, кабачків, патисонів.

Як жуки, так і личинки шкідника можуть переносити збудників грибкових, бактеріальних та вірусних захворювань кукурудзи. Найбільше вони активізуються на тих полях, де відсутня сівозміна.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено