Івано-Франківськ

В Україні спишуть борги за газ: держава виділить понад 100 мільярдів гривень

Борги будуть ретельно проаналізовані, щоб відокремити заборгованість, яка утворилася при обслуговуванні населення, від тієї, що могла утворитися при обслуговуванні бізнесу.
6b0bdcd2440132598db1e206417567e9 scaled

В Україні найближчим часом спишуть борги за газ. На їх компенсацію з держбюджету виділять понад 100 мільярдів гривень. Їх почнуть списувати відразу після того, як в Раді проголосують відповідний закон. Борги спишуть з підприємств теплової комунальної енергетики, повідомляє biz.today.ua, пише ПІК.

“За минулий опалювальний сезон всі підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), не зі своєї вини, заборгували за газ, який вони спожили для виробництва тепла та гарячої води. Ще тоді влада пообіцяла їм, що знайде компенсатори для того, щоб розплатитися за спожитий газ. І ось тепер суму в 100 мільярдів гривень вирішили виділити з бюджету поточного року”, – коментує видання.

Таким чином, підприємства теплокомуненерго зможуть почати новий опалювальний сезон не обтяженими боргами – “з чистого аркуша”. Влада сподівається, що завдяки списанню боргів за газ комунальники зможуть не піднімати тарифи на тепло, залишивши їх на рівні попереднього сезону та вчасно розпочати новий опалювальний сезон.

“Тарифи для населення підвищуватися не повинні. Зі свого боку держава готова підтримувати органи місцевого самоврядування та підприємства ТКЕ”, – заявив раніше міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Нагадаємо, при цьому в уряді попередили, що жодна копійка не буде списана з комунальників навмання. Їхні борги за газ будуть піддаватися ретельному аналізу, щоб відокремити заборгованість, яка утворилася при обслуговуванні населення, від тієї, що могла утворитися при обслуговуванні бізнесу.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено