Івано-Франківськ

У МОЗ дали поради керівникам, як убезпечити колектив від коронавірусу

Для зменшення ризиків для працівників захворіти на COVID-19 роботодавці можуть вдатися до кількох заходів.
630 360 1586347584 123
Зокрема, перевести працівників, за можливості, на дистанційну роботу або організувати гнучкий графік роботи, організувати безпечне місце роботи, а також записати колектив на вакцинацію проти COVID-19.

Про це в Фейсбуці написав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

В умовах стрімкого поширення коронавірусної хвороби турбота про здоров’я та життя співробітників – є новим проявом соціальної відповідальності бізнесу. Так, роботодавець може забезпечити умови, за яких ризик підхопитиCOVID-19на робочому місці буде зведений до мінімуму“, – написав Кузін.

За його словами, для того, щоб зменшити для працівників ризики інфікуватись COVID-19 на робочому місці, роботодавці можуть:

  • перевести співробітників, за можливості, на дистанційний формат роботи або гнучкий робочий час. “Вирішіть, чи існує потреба в обов’язковій присутності працівника на робочому місці, чи він може виконувати ту ж роботу, але з дому” – зауважив Кузін.
  • організувати безпечне робоче місце: забезпечити фізичну дистанцію між працівниками, використання засобів індивідуального захисту, провітрювання та дезінфекцію приміщень. Відповідні рекомендації, зокрема, надають Центри з контролю та профілактики захворювань США;
  • записати організований колектив як мінімум з 50 осіб на вакцинацію від коронавірусної хвороби. Для цього потрібно залишити заявку за номером 0 800 60 20 19 для виїзду мобільної бригади. 
  • забезпечити можливість перебування співробітників на самоізоляції, якщо вони мали контакт із хворим на COVID-19. Також можна розробити окремі правила, як діяти у випадку, коли хтось із працівників пішов на вимушену самоізоляцію чи захворів;
  • розширити використання електронного документообігу, що дозволить зменшити кількість контактів між працівниками.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено