Івано-Франківськ

Нові гроші. На честь Івана Піддубного (ФОТО)

Монета є дійсною для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Banner coin Ivan Piddubny 2021 scaled

Національний банк України, продовжуючи серію “Видатні особистості України”, вводить в обіг з 5 жовтня пам’ятну монету номіналом 2 гривні “Іван Піддубний”.

Про це повідомили у пресслужбі НБУ, пише ПІК.

Випуск монети присвячений 150-річчю від дня народження славетного спортсмена, шестиразового чемпіона світу з греко-римської боротьби Івана Максимовича Піддубного.

“Монету виготовили з нейзильберу, категорія якості карбування – “спеціальний анциркулейтед”, маса – 12,8 г, діаметр – 31,0 мм, тираж – 35 000 штук. На аверсі розміщено стилізовану композицію у вигляді медалі на стрічці, та зображено Земну кулю, навколо якої написи: український богатир, чемпіон чемпіонів”. На реверсі  образ Івана Піддубного та роки життя 1871/1949″, – йдеться у повідомленні.

Художники: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Скульптори: Святослав Іваненко, Анатолій Дем’яненко.

Пам’ятна монета є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на рахунки, вклади, акредитиви та для переказів, – зазначили в НБУ.

W0s1570112256Owr

Нагадаємо, що Іван Піддубний – спортсмен, борець, чемпіон чемпіонів, який у 76 років міг легко зігнути підкову та заплести з двох цвяхів кіску.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено