Івано-Франківськ

З висоти пташиного польоту: Хриплинська промзона (ВІДЕО)

Новий випуск авторської рубрики відеографа Івана Денисюка «З висоти пташиного польоту».

Будьте певні, ви будете вражені красою і неповторним краєвидом, подивитеся на знайомі та досить відомі місця нашого Прикарпаття під абсолютно новим кутом, повідомляє ПІК.

У випуску #5 – Хриплинська промзона: 

Довідково:

У 1972 році на болотистих землях приміського Хриплина розпочалися будівельні роботи по спорудження заводу «Автоливмаш» – унікального в той час для Радянського Союзу підприємства, на якому випускали автоматизовані механічні лінії (здебільшого для заводів оборонної промисловості). До промислової зони від станції Хриплин прокладали залізничну вітку.

На території заводу споруджували десятки цехів, які під одним дахом займали площу сотень тисяч квадратних метрів. Поруч зводили лабораторний корпус, обладнаний для проведення випробувань в умовах, наближених до ливарного виробництва, шестиповерхову будівлю конструкторського бюро, яке мало статус наукового інституту, двоповерхову їдальню, в якій за півтори години обідало до трьох тисяч осіб, ще одну шестиповерхівку для дирекції, обчислювального центру, побутових служб, бібліотеки, писав Богдан Скаврон

1452864969 15 scaled

Загалом за час існування “Автоливмашу” тут було впроваджено у виробництво 135 різних механізованих ліній. Частина з них була призначена для країн так званої соціалістичної співдружності – Куби, Монголії, а також для африканських друзів СРСР Єгипту та Алжиру. Три автоматизовані лінії працювали на підприємствах, які випускали устаткування для освоєння космосу. Найбільше ж замовлень поступало від “оборонки”.

Всередині 1980-х років завод “Автоливмаш” об’єднали із сусіднім підприємством “Пресмаш”, внаслідок чого у Хриплинському промвузлі утворилося насправді колосальне виробниче об’єднання “Карпатпресмаш”. 

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено