Івано-Франківськ

Франківців запрошують на показ документальних фільмів про 90-ті

Глядачам покажуть 5 фільмів.

Безкоштовні покази 5 документальних стрічок про 90-ті роки в Україні відбудеться 6-7 жовтня у мистецькому просторі “Підземний Перехід Ваґабундо”, повідомляє Курс, пише ПІК.

НАШІ 30 це документальний мультимедіапроект Суспільного мовника до 30-ї річниці Незалежності України про історію 1990-х років, розказану самими українцями. Cпогади та рефлексії громадян про ключові події 1990-х років, які викликають однаковий інтерес та об’єднують українців різних поглядів. У рамках проєкту вийшли 9 документальних фільмів, 20 подкастів, спецпроєктів та десятки коротких відеосвідчень того часу.

День 1. 6 жовтня, 19:00

  • «Чуєш гуркіт касок?» – історія про шахтарські протести та їх внесок у незалежність України
  • «Самоповернення в Крим» – про дискримінацію та різні виклики, через які пройшли кримські татари, повертаючись у Крим після десятиліть депортації наприкінці 1980-х.

День 2. 7 жовтня, 19-00

  • «Я не зламалась» – історії трьох українок, які обрали різні життєві сценарії (від човникарки до модельного бізнесу) та були змушені «перевинаходити» себе в умовах дефіциту та безробіття 90-х.
  • «Все дозволено!» – фільм про нові розваги, що з’явилися у 1990-ті: перші нічні клуби у Харкові; перший сексшоп у Івано-Франківську; перші відеосалони, де люди разом дивилися порнофільми; перше казино в Слов’янську і перші покази мод за участі фокусника. Нові розваги і новий вимір свободи.
  • «Швидше, вище, сильніше у 90-ті» – фільм про перших спортсменів доби незалежності, умови їх тренувань, поїздок на закордонні змагання.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagramYoutube та  Telegram 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено