Івано-Франківськ

Історики-краєзнавці презентували нові книги про Ямницю і ямничан

Книга про минуле і сьогодення села.

IMG 6953 1024x683 1 scaled

Днями, в актовій залі Ямницького ліцею відбулася мистецько-патріотична зустріч ямничан та гостей села, що поєднала у собі кілька приємних подій – відзначення особистостей села, які причинилися до процесів українського державотворення та презентацію історичних книг, пов’язаних з Ямницею і її мешканцями: “При битій дорозі” та “Володимир Дейчаківський – провідний діяч ОУН Станиславівщини” історика-краєзнавця Ігоря Дейчаківського, а також “Літопис Незалежности” Ярослава Єфімчука і Йосипа Карпіва.

Літературно-краєзнавчий альманах про Ямницю та ямничан під назвою “При битій дорозі” наповнений різноплановими за жанрами й тематикою творами вихідців Ямниччини, об’єднаних великою любов’ю до рідного села, його минулого та сьогодення. Видання реалізоване за рахунок коштів місцевого бюджету та за сприяння керівництва і депутатського корпусу Ямницької територіальної громади.

Ігор Дейчаківський підІсторики-краєзнавці презентували нові книги про Ямницю і ямничан час презентації книги “При битій дорозі” розповів про творчий поштовх, передісторію її створення, а також про авторів, чиї творчі роботи увійшли до видання. За його словами, період І Світової війни став особливо тяжким для ямничан, оскільки село було повністю знищене, і кожній ямницькій родині довелось пережити чимало. Відтак в умовах сучасності для нас великим обов’язком є збереження пам’яті про тогочасні події, людей і їхні надбання, які потрібно зберегти та передати прийдешнім поколінням.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook,InstagramYoutube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено