За словами лікарів, показники сатурації у жінки були у межах 70-80, тому її перевели на неінвазивну штучну вентиляцію легень та підключили всю терапію, яка можлива для вагітних жінок, пише ПІК з посиланням на УНІАН.

“До нас поступила молода жінка, вона тривалий час хворіла вдома, мала високу температуру, приймала парацетамол, зверталася до сімейного лікаря, але її стан дуже швидко погіршувався. Її госпіталізували вже у дуже важкому стані із вираженою прогресуючою дихальною недостатністю”, – розповіла завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу Наталія Матолінець.

Вона також додала, що найбільш вражаючим є те, що госпіталізовують велику кількість вагітних жінок, яких уразив коронавірус. За минулий тиждень у лікарні лікували чотирьох вагітних жінок, за життя однієї з них лікарі борються і зараз.

«В цій ситуації лікарі переконані, що якби жінки більш уважно ставилися до свого здоров’я та ризиків, дотримувалися карантину та поспілкувалися зі своїм сімейним лікарем і отримали дозу вакцинації, цих смертей, можливо, б не було»,наголосила Матолінець.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram