Івано-Франківськ

Депутати з Прикарпаття вимагають провести перевірку на Бурштинській ТЕС

У п’ятницю, 12 листопада, відбулася десята сесія Івано-Франківської обласної ради.

maxresdefault 1 scaled

Зокрема, народні обранці з Прикарпаття підтримали звернення до Кабінету міністрів України щодо екологічної ситуації, яка склалася у регіоні, пише ПІК.

Скарги жителів до органів місцевого самоврядування почастішали, адміністрація ВП “Бурштинська ТЕС” наші звернення залишає без належного реагування, а заходи зі зменшення шкідливих викидів в атмосферне повітря впроваджуються малоефективно. Особливо це видно під час атмосферних опадів, коли взимку сніг на даних територіях чорний, а влітку після дощу все в сажі. Шановні урядовці! Життя і здоров’я людини ,яка перебуває в тісному зв’язку з навколишнім середовищем та зазнає його безпосереднього впливу, є об’єктом екологічного права, що, на наше переконання, потребує особливої уваги та захисту з боку держави”, – йдеться у зверенні.

DSC 0096 scaled

Відтак, депутати звернулися до Кабінету міністрів з пропозиціями:

  • дати доручення відповідним структурам провести перевірку дотримання вимог природоохоронного та іншого законодавства на Бурштинській ТЕС;
  • переглянути порядок сплати екологічного податку підприємством відповідно до наближення до джерела забруднення;
  • зобов’язати Бурштинську ТЕС щокварталу інформувати населення про стан атмосферного повітря, водних ресурсів та грунтів.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено