Івано-Франківськ

Посольство США відреагувало на висловлювання президента Болгарії про “російський Крим”

Посольство США у Болгарії висловило стурбованість щодо висловлювання болгарського президента Румена Радева про приналежність українського Криму.

7bebd3c4ae52261f600461f949b4e4e5 M

Посольство США нагадало Болгарії, що на саміті Кримської платформи у серпні, країна визнала Крим як невід’ємну частину України. Тоді Болгарія разом з Сполученими Штатами, Групою семи, Європейським Союзом і НАТО підтвердила, що не визнає та не буде визнавати спроби Росії узаконити незаконне захоплення та окупацію півострова. Про це повідомляє “Європейська правда“, пише ПІК.

Проте нещодавно чинний президент Болгарії Румен Радев у ході передвиборчих дебатів заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС – неефективними.

У зв’язку із цим посольство США у Болгарії опублікувало на своїй сторінці у Facebook заяву:

“Сполучені Штати вкрай стурбовані недавніми заявами президента Республіки Болгарії Румена Радева, в яких він називає Крим російським. Сполучені Штати, Група семи, Європейський Союз і НАТО завжди були чіткі і єдині у своїй позиції, що, незважаючи на здійснену спробу анексії Росією та триваючу окупацію, Крим є українським.”

У свою чергу глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що висловлювання президента Болгарії стали ударом по українсько-болгарських відносинах.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено