Івано-Франківськ

Росія висуне на примусові торги землі українців в окупованому Криму

Російська так звана влада окупованого Криму має намір виставити на примусовий продаж земельні ділянки "іноземців".

adc52b6 sarych crimea 1

Підконтрольна Кремлю влада півострова вважає «іноземцями» всіх, хто не живе на території сусідньої Росії та анексованих нею Криму і Севастополя, зокрема жителів материкової України.

Про торги під час засідання російського уряду Криму повідомила голова Держкомреєстру Інна Смаль, пише ПІК з посиланням на Крим.Реалії

«Якщо навесні 2020 року у власності іноземців було приблизно 11,5 тисячі ділянок у прикордонних територіях Криму, то до липня 2021 року їх налічувалося близько 7,3 тисяч», – зазначила Смаль.

Вона уточнила, що зараз таких ділянок приблизно 6,6 тисячі.

24 березня 2020 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, що розширює заборону на володіння землею іноземцями на території анексованого півострова. До списку увійшли більшість прибережних районів Криму, включаючи курортні міста – Керч, Ялту, Євпаторію та Севастополь, що вважається за російськими законами окремим суб’єктом Федерації. Заборона не поширилася лише на три райони Криму, що не межують із материковою частиною України та не мають виходу до Чорного моря.

Раніше повідомлялося, що до підписання Путіним указу таким «іноземцям» належало близько 11 із половиною тисяч дільниць насамперед у популярних прибережних районах. Заборона володіти землею стосується представників 55 держав, більшість власників – громадяни України.

Експерт Регіонального центру прав людини Роман Мартиновський 27 липня у Києві на пресконференції «Крим без правил: окупована власність» повідомив, що в Криму, починаючи з 2014 року, зафіксовано майже чотири тисячі випадків порушення права власності фізичних та юридичних осіб.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено