Івано-Франківськ

Державна зрада: на Прикарпатті відбудеться суд над журналістом

Суд транслюватимуть онлайн.

На Прикарпатті відбудеться суд над журналістом, якого підозрюють у державній зраді, про це повідомляє Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області, пише ПІК.

Йдеться про справу журналіста та блогера Руслана Коцаби. Його підозрюють у державній зраді та перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

Розгляд справи мав відбутися ще в листопаді, але тоді його перенесли через відсутність прокурорів. Таким чином, суд відбудеться завтра. 

        “Коломийський міськрайонний суд повідомляє, що о 10 год. 00 хв. 07 грудня 2021 року буде проводитись он-лайн трансляція судового засідання по кримінальному провадженні про обвинувачення журналіста за ч.1 ст. 111, ч. 1 ст. 114 -1 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 лютого 2015 року Руслана Коцабу затримали за підозрою в державній зраді й шпигунстві. Він активно виступав проти проведення мобілізації.

У 2016 році Івано-Франківський міський суд засудив Коцабу до трьох з половиною років позбавлення волі, визнавши винним у перешкоджанні Збройним силам України, проте виправдав за звинуваченням у державній зраді.

У 2016 року Апеляційний суд Івано-Франківської області виправдав Коцабу, і він вийшов на волю.

Після звільнення Руслан Коцаба неодноразово брав участь у проросійських акціях.

У 2018-му суд скасував виправдувальний вирок.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено