Івано-Франківськ

Ухилився від армії: проти сільського хлопця з Тернопільщини відкрили кримінальну справу

Житель села Порохова отримав повістку, але на збірний пункт не прийшов.

Штраф за порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу становитиме від 510 до 850 гривень.

За ухилення від проходження строкової військової служби відповідальність понесе житель Чортківщини, повідомляє поліція Тернопільської області, пише ПІК.

“25-річний юнак був визнаний придатним до проходження військової служби, отримав повістку, проте у зазначений день у збірний пункт не прибув”, – йдеться у повідомленні.

До співробітників відділення поліції №2 міста Бучача надійшло звернення від районного центру комплектування та соціальної підтримки про те, що житель села Порохова ухиляється від проходження строкової військової служби у Збройних силах України.

“Молодий чоловік напередодні пройшов усі необхідні процедури, отримав повістку та був попереджений про те, що у разі неприбуття у визначений термін до збірного пункту йому загрожує кримінальна відповідальність”, – додоють у поліції.

Правоохоронці встановлюють місцеперебування призовника. За фактом ухилення від призову на строкову військову службу (стаття 335 ККУ) розпочато кримінальне провадження.

Нагадаємо, що ухилення від призову на строкову військову службу – злочин, що передбачений статтею 335 Кримінального кодексу України та карається обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено