Івано-Франківськ

Міст співпраці: івано-франківські та донецькі журналісти обміняються візитами у регіони (ФОТО)

Два регіони – виклики одні. Єднати країну та долати стереотипи неможливо без засобів масової інформації.

photo 2022 01 11 14 17 15 scaled

Співпраця між ЗМІ протилежних регіонів України стала одним із ключових напрямів вже відомого проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці».

11 січня відбувся круглий стіл за участю голови Донецької ОДА Павла Кириленка, заступника голови Івано-Франківської ОДА Богдана Футерка, представників регіональних засобів масової інформації обох регіонів, громадських рад, Західноукраїнської мережі протидії дезінформації, Національної спілки журналістів України.

photo 2022 01 11 14 17 07 scaled

Мета проєкту «Схід і захід: журналістський обмін» – організувати престури для журналістів Івано-Франківщини та Донеччини для того, щоб вони між собою познайомились, побачили іншу частину України зсередини,  її особливості, менталітет, сильні та слабкі сторони регіонів.

Як розвивається Івано-Франківщина та Донеччина,  які виклики мають області, що спільного та відмінного, чи знають мешканці заходу, яка ситуація на сході насправді та навпаки?!

Роль журналістів у цих питаннях, без сумніву, висока.  Про це сказав голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

DSC 1981 scaled

“Співпраця між донецькими та івано-франківськими журналістами означатиме і співпрацю між жителями наших областей. Аце саме те, чого нам так бракувало у попередні роки. Російська пропаганда зуміла нав’язати так багато міфів тільки через те, що між сходом і заходом не було налагоджено постійної комунікації“, – наголосив очільник Донеччини.

Своєю чергою заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Футерко зазначив:

“Дуже важливо, що сьогодні ми говоримо саме про галузь журналістики, адже побудова сучасної держави, неможлива без ефективної роботи саме представників ЗМІ. Сьогоднішня наша зустріч нехай буде тим початком глибокої співпраці саме в журналістській галузі. Тому сподіваюся, що наші зустрічі будуть продовжуватися, а сама робота буде дуже ефективною”. 

photo 2022 01 11 14 10 58 scaled

На круглому столі дійшли бачення, що обмінні візити між донецькими та івано-франківськими журналістами здійснять протягом найближчих двох місяців.

Особисто для мене, як громадянина України, немає різниці між сходом та заходом. Адже уся моя журналістська доля тісно перетинається між обома регіонами, тому дуже добре це усвідомлюю. Вважаю, що потрібно якомога більше таких плідних обмінів, не тільки між журналістами, а й простими мешканцями“, – переконаний власкор “Голосу України” на Донеччині Владислав Леошко.

Журналісти зможуть напрацювати матеріали про регіон та обмінятися досвідом. Долучитися до них можуть представники усіх засобів масової інформації, що працюють в регіонах та підтримують національну єдність.

“На таких круглих столах, як сьогодні, нам потрібно думати не про минуле і навіть не про сьогодення, а про наше спільне бачення майбутнього, про стратегічні речі. За великим рахунком, читачів на Донеччині та Прикарпатті турбують однакові питання”, – сказав  під час круглого столу головний редактор сайту «Фіртка» Ігор Марковський.

photo 2022 01 11 14 17 06 scaled

“Я маю чудові враження від Донеччини, зокрема, декілька разів був у Краматорську. Це було у 2016 та 2018 роках. І я для себе відкрив Донбас, я бачив, як він змінюється. І зміни мені подобаються. Тому з великим задоволенням поїхав би туди ще раз, адже минуло три роки, тож хочеться подивитися, які там зміни”, – наголосив головний редактор інтернет-видання “Курс” Сергій Борис.

photo 2022 01 11 14 17 10 scaled

«Схід і захід: журналістський обмін» реалізовується в рамках проєкту «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці» що розробила ГО «ПІК» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).  Цей проєкт має важливе значення у налагодженні соціальних, культурних, економічних  зв’язків між двома регіонами України.

photo 2022 01 11 14 17 12 scaled

Важливо відзначити, що проєкт підтримали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

photo 2022 01 11 14 17 14 scaled

«Проєкт «Івано-Франківщина та Донеччина» будують мости для співпраці – це така собі «парасоля», під якою обидві області зможуть реалізовувати чимало проєктів для покращення добробуту регіонів.  Він тривав пів року та об’єднав в собі понад пів тисячі учасників з обох областей. Сьогодні працюємо в сфері співпраці між журналістами, адже активність ЗМІ допоможе підсилити проєкт в комунікаційному напрямку і в цілому добрі починання в областях», – сказала засновниця ГО «Прикарпатська інформаційна корпорація» Оксана Камінська.

photo 2022 01 11 14 17 08 scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено