Івано-Франківськ

Запобіжний захід Порошенку оберуть в день його повернення до України, – ДБР

Ім'я п'ятого Президента України фігурує у кримінальному провадженні щодо закупівлі вугілля із тимчасово окупованих територій у 2014-2015 роках.

61cb7449917ea

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За інформацією зі ЗМІ, п’ятий президент України планує повернутися до України 17 січня 2022 року. Тому органи досудового розслідування розраховують на проведення усіх необхідних процесуальних дій в день його повернення, у тому числі обрання запобіжного заходу“, – йдеться у повідомленні.

ДБР також звинуватило Порошенка в ухиленні від явки до суду та припустили обрання суддею “найбільш суворого запобіжного заходу”.

Ухилення п’ятим президентом України від виконання процесуальних обов’язків підозрюваного та від явки до суду може розцінюватись як один із ризиків, що надасть підстави слідчому судді для постановлення рішення про застосування найбільш суворого запобіжного заходу“, – заявили в ДБР.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генпрокурора здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо закупівлі вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям “ЛНР” та “ДНР.

У вказаному кримінальному провадженні вже повідомлено про підозру: двом народним депутатам України, один з яких – п’ятий Президент України; колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості; топ-менеджеру часів Януковича.

Читайте також: 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено