Івано-Франківськ

70 % повідомлень про замінування в Україні надходять із РФ та Білорусі, – МВС 

У ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів.

6d37f06fe9145007ad465 scaled

70 % повідомлень про замінування в Україні надходять із РФ та Білорусі, про це повідомив міністр внутрішніх справ України в ефірі програми «Подробиці тижня», пише ПІК.

За даними представників кіберполіції, які розслідують ці справи та інших правоохоронних органів біля 70 % таких повідомлень надходять або з окупованих територій, або з РФ. Ще частина з Республіки Білорусь і лише одне з п’яти повідомлень надходить із території України. Це не тільки дзвінки, а й повідомлення на електронну пошту.

«Дуже важко встановити суб’єкта, який надіслав це повідомлення, бо часто ми доходимо до певної межі. Наприклад, IP адреса, яка прив’язана до електронної пошти і знаходяться на території РФ», — розповів Денис Монастирський.

Нагадаємо, у ніч із 13 на 14 січня було здійснено хакерську атаку на низку урядових сайтів. Пізніше у пресцентрі СБУ наголосили, що контент сайтів не було змінено, а витоку персональних даних, за попередньою інформацією, – не відбулося.

Раніше Міністерство цифрової трансформації заявило, що всі докази вказують на те, що за кібератакою, яка відбулася на українські сайти в ніч на 14 січня, стоїть Росія.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено