Івано-Франківськ

ДТЕК Бурштинська ТЕС вклала понад 500 млн грн в оновлення обладнання та ремонти (ФОТО)

Енергетики ремонтують обладнання навіть взимку.

Nova doroga na BuTES scaled

На ДТЕК Бурштинська ТЕС у 2021 році спрямували на оновлення обладнання та ремонти понад 500 млн грн. Зокрема, відремонтували частину енергоблоків, провели капітальний ремонт тепловоза та стрілочних переводів, оновили частину старої та побудували нову дорогу на в’їзді до ТЕС з використанням власних золошлакових матеріалів, повідомляє пресслужба  компанії, пише ПІК.

Через підвищене навантаження на енергоблоки та застарілість обладнання в 2022 році планують витратити не менше.

«Сьогодні капітальні вкладення в обладнання є нашим пріоритетним напрямом, адже підприємству уже більш як пів століття і все починає вичерпувати свій ресурс. Станція щороку виділяє немалу суму коштів на ремонт та придбання нового обладнання. В 2021 році кошти були направлені в ремонт восьми енергоблоків. Це 6 поточних ремонтів, середній ремонт 5-го блоку та капітальний ремонт 11-го», – розповів Максим Шумченко, в.о. директора ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Він також запзначив:

“Відремонтували ми й три поверхи лазні із створенням гідних умов для працівників, оновили колію задля безперебійного постачання вугілля. На 2022 рік також запланували багато роботи, а відповідно і вкладення будуть на такому ж рівні, як і в 2021 році”.

DTEK Burshtynska TES foto z drona scaled

В осінньо-зимовий період потреби споживачів в електроенергії Бурштинської ТЕС зросли в рази, а відповідно навантаження на підприємство також підвищилося. В роботі щодня залишається 8-10 енергоблоків, які відпускають електроенергію не лише в Бурштинський енергоострів, але й в Об’єднану енергосистему України.  Щоб все йшло гладко та без збоїв, енергетики ремонтують обладнання навіть взимку.

Ремонтні бригади проводять заміну старих золопроводів та шлакопроводів на нові. Від початку осінньо-зимового періоду, який стартував у жовтні 2021-го, на ТЕС замінили 5 км золопроводу та 2,3 км шлакопроводу.

В планах на цей рік – продовження заміни шлакопроводів, оновлення колії та ремонти тепловозів. А також планові ремонти енергоблоків, серед яких один капітальний.

Onovlennya koliyi ta strilochnyh perevodiv na BuTES scaled

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, InstagramYoutube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено