Івано-Франківськ

Швейцарія скасувала усі карантинні обмеження

Уряд залишив вимогу, щоб люди з позитивним результатом на COVID-19 перебували в ізоляції протягом п'яти днів.

Швейцарія скасувала усі карантинні обмеження

Швейцарія в середу почала послаблювати обмеження на пандемію коронавірусу, оскільки зникли побоювання, що сплеск інфекцій, спричинений варіантом Omicron, перевантажить систему охорони здоров’я. Про це пише ПІК з посиланням на УНН.

“Сьогодні прекрасний день – ми бачимо світло в кінці тунелю”, – заявив президент країни Іньяціо Кассіс на пресконференції в Берні.

Він додав, що пандемія ще не закінчилася, але може розпочатися новий етап, коли люди почнуть повертатися до нормального життя та вчиться жити з вірусом. Більше 90% населення Швейцарії, що становить 8,6 млн осіб, отримали щеплення проти COVID-19.

Уряд заявив, що карантин для людей, які вступають у контакт з інфікованою людиною, і наказ про роботу вдома закінчуються з півночі, хоча він, як і раніше, рекомендує людям працювати з дому.

Для людей, які в’їжджають до Швейцарії без вакцинації або одужання від ковіду, було запропоновано скасувати вимогу про тестування на COVID-19 та збирання контактних даних.

До слова, Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала виявляти обережність при знятті обмежень, зазначивши, що багато країн ще не досягли піку захворюваності на Omicron.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено