Івано-Франківськ

Підприємця з Долини оштрафували на 60 тисяч гривень: суд це скасував

Перевірка встановила, що підприємець допустив до роботи працівника без оформлення трудового договору, але знайшов оправдання.

mc28743a

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов підприємця з м. Долини про визнання протиправною та скасування постанови про накладення штрафу у сумі 60 тисяч гривень. Відповідач – Управління Держпраці в Івано-Франківській області повідомляє адмінсуд, пише ПІК.

У матеріалах справи повідомляють:

“Організація роботи кафе, в якому виявили порушення, проводиться двома підприємцями. В результаті інспекційного відвідування контролюючий орган встановив факт фактичного допуску позивачем до роботи працівника без оформлення трудового договору. Втім, позивач зазначив, що  ця працівниця проходила стажування у іншому ФОП”.

В ході розгляду справи судом було встановлено, що на день проведення фактичної перевірки здійснювали підприємницьку діяльність два ФОП: 1(позивача) – на барі кафе,  2 – на кухні, де і була виявлена неоформлена працівниця.

«Під час розгляду справи про накладення штрафу ФОП позивача повідомляв Управління Держпраці про це та надав відповідні документи, які відповідач до уваги не взяв. Податковий орган під час проведення перевірки не з`ясував усіх обставин, які дозволяють встановити склад правопорушення в діях позивача. Цього не було зроблено відповідачем і під час прийняття спірної постанови про накладення штрафу», – зазначається у рішенні суду.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено