Івано-Франківськ

Олімпійці з Прикарпаття поділилися враженнями від виступів на Іграх-2022 в Пекіні (ФОТО)

У четвер, 17 лютого, в Івано-Франківській ОДА відбулася пресконференція зі спортсменами-учасниками XXIV Зимових Олімпійських ігор в Пекіні (Китай).

photo 2022 02 17 11 01 49 scaled

Спілкувалися із прикарпатськими ЗМІ стрибуни з трампліна Віталій Калініченко, Євген Марусяк та Антон Корчук, а також їхні тренери, повідомляє ПІК.

«Працюємо для того, щоб наш вид спорту був популярніший. Для мене честь представляти України на Олімпійських іграх. Дякую за підтримку, яка була під час Ігор, а також до них. Щодо участі в Олімпіаді, то нам вдалося благополучно виступити. Робили усе, що змогли, адже весь цикл йшли до цього. Медалей ми не привезли, але сподіваємося, що в майбутньому нам вдасться це зробити», – розповів Віталій Калініченко – найдосвідченіший спортсмен з нашої збірної.

А от для Віталія Корчука виступ у Іграх був дуже спонтанних, адже він  в останній момент потрапив до збірної «літаючих лижників».

«Для мене Олімпіада – це дуже високий рівень. Я не задоволений своїми стрибками. Хвилювався, адже загубив впевненість під час виступів», – наголосив Корчук.

DSC 029611 scaled

Один з тренерів Віталій Прокоп’юк каже, що результатом спортсменів, зокрема, Віталія Корчука, не задоволений.

“В нас була одна і найбільше проблема – коронавірус. Намагалися самі себе берегти, більше перебувати у закритих приміщеннях. Щодо результатів, я незадоволений. Могли виступити краще, адже багато було хвилювання“, – розповів наставник.

Хочу подякувати хлопцям за їхню роботу, адже старання були протягом усіх чотирьох років. Вони зуміли психологічно зібратися і взяли себе у руки. Результат не дуже поганий, і не дуже хороший. Але ті стрибки, які вони показали в Пекіні, дуже хорошими. Але в хлопців очі горіли“, – розпівові тренер Володимир Бощук, який свого часу сам, будучи спортсменом, двічі змагатися на Олімпійських іграх.

Він також, що змагальний сезон для прикарпатських спортсменів ще не закінчився, попереду – виступи на етапах Кубка світу.

Хочу подякувати усім за підтримку, адже вона була дуже відчутна“, – додав Бощук.

Нагадаємо, Україна з одною срібною нагородою, яку здобув Олександр Абраменко, перебуває на 23 місці у медальному заліку Олімпіади-2022.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено