Івано-Франківськ

Путін вводить війська на тимчасово окупований Донбас (УКАЗИ)

Аналітики називають цей крок Путіна простою легалізацією російських військ, які уже вісім років є на Донбасі.

image 12 scaled

Володимир Путін, президент РФ, в указах про визнання «ЛНР» та «ДНР» доручив Міністерству оборони ввести на ці окуповані території російські війська для «підтримки миру», повідомляє Ракурс, пише ПІК.

Російське Міноборони «забезпечить здійснення Збройними силами РФ функцій із забезпечення миру» в ОРДЛО до встановлення дипломатичних відносин із так званими Луганською і Донецькою «народними республіками».

Укази Путіна про визнання «ЛНР» і «ДНР» опубліковані пізно увечері 21 лютого на порталі правової інформації РФ.

Крім того, президент Росії доручив Міністерству закордонних справ встановити дипломатичні відносини з так званими «Л/ДНР» та розпочати перемовини про укладання «договору про дружбу, співробітництво і взаємну допомогу».

До моменту встановлення так званих дипвідносини із самопроголошеними «республіками», Міністерство оборони РФ за зверненням ватажків «Л/ДНР» має забезпечити на території ОРДЛО «функції з підтримання миру».

Можливо, через такий розвиток подій Володимир Зеленський затримується зі Зверненням до українського народу. Окремі ЗМІ заявляють, що президент України, мабуть, не був готовий до такої зухвалості з боку РФ.

Тим часом  мешканці Донецька спостерігають потужний рух військової техніки, повідомляє  Радио Свобода «Донбасс.Реалии».

Кілька очевидців близько 23 години повідомили, що колона пройшла прямо центром міста, вулицею Університетською, і рухалася протягом години. Люди кажуть, що не бачили такого масштабу за вісім років.

«На сотій одиниці збилися з рахунку. Ішла з Донецька трасою між Донецьком і Макіївкою, імовірно у бік Ясинуватої. Виїжджали на трасу із центру Донецька», – повідомив мешканець міста.

  • Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у  FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено