Івано-Франківськ

У Франківській ТГ кількість бійців тероборони збільшилася у десятки разів

Територіальна оборона – це спеціальні заходи, що проводяться у мирний час та в особливий період для протидії військовим загрозам.

Terytorialna oborona TrO scaled

З початку створення в Івано-Франківській громаді територіальної оборони кількість бійців збільшилася з 20 до 400. Про це на оперативній нараді у міського голови повідомив командир тероборони Франківської ТГ Юрій Копадзе, пише ПІК.

“Підрозділи територіальної оборони готові до виконання своїх обов’язків. Бригада тероборони створена не вчора. І якщо до 2022 року вона налічувала 20 чоловік, то в цьому році вона буде нараховувати 400 чоловік. І вони – забезпечення нашої з вами життєдіяльності в Івано-Франківську”, – розповів Юрій Копадзе.

Він також зазначив, що загалом штаб по Івано-Франківській області складає близько 4 000 бійців. Це  – резервісти, військово зобов’язані, які приписані до підрозділів територіальної оборони. Проте ресурси тероборони обмежені.

“На сьогодні що управління бригади, що управління батальйонів не мають місця постійної дислокації. Нам потрібно розмістити десь біля 100 чоловік. Бо від облаштування та налагодження якісної роботи залежатиме функціонал тероборони”, – звернувся до влади міста Юрій Копадзе.

Мер Франківська Руслан Марцінків погодився, що потрібно виділити приміщення. А заступник міського голови Руслан Гайда нагадав, що минулого тижня розглядали питання про виділення приміщення на вулиці Юності, площею 1200 кв. м.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено